Študentsko filozofsko društvo poziva k oddaji izdelkov za revijo Iluzija

iluzija banner

Študentsko filozofsko društvo objavlja razpis za oddajo prispevkov za naslednjo številko strokovne študentske revije Iluzija. Tematika letošnje številke revije je Pravljice, miti in legende”

Prispevki lahko zajemajo kakršnekoli analize posameznih pravljic, mitov in legend z različnih filozofskih vidikov in tradicij, vključene v pester in razgiban kontekst. 

Pravljice, miti in legende so pogosto obravnavani s filozofskega vidika, saj vključujejo številne teme, kot so morala, smisel življenja, identiteta, svoboda, etika, pravičnost, ljubezen in še več. Filozofski pristop k pravljicam, mitom, legendam, lahko vključuje analizo njihove strukture, likov in njihovih dejanj, simbolnih elementov, etičnih in moralnih vprašanj ter splošnih filozofskih idej. Analiza je lahko opravljena tudi na primerjalni način.

Filozofsko obravnavan material lahko črpate iz knjig, ustnih izročil, filmov, glasbe in podobnih virov - pomembno je le, da imajo nekakšno pripovedno obliko, na primer, obliko pravljice, mita ali legende. Pripovedi so lahko črpane tudi iz katerekoli kulture ali družbe. 

Poudarjamo, da je tema prosta in zato pozivamo k raznolikosti prispevkov (vse je dovoljeno!) ter razmišljanju iz različnih perspektiv. Objava članka vam bo pridobila tudi mesto v COBISS-u. 

Prosimo, da pred oddajo prispevka preberete smernice (glej priponko) in jih tudi upoštevate. Vsak prispevek bo pregledal uredniški odbor revije Iluzija in si pridržuje pravico, da katerikoli prispevek zaradi vsebinskih ali oblikovnih pomanjkljivosti zavrne.

Rok za oddajo prispevkov je 16. 7. 2023 do polnoči. Prispevke pošljite na elektronski naslov revijailuzija@gmail.com v formatu docx (Word). Prosimo, da ime datoteke vključuje ime avtorja in naslov prispevka (ImePriimek_NaslovPrispevka.docx).

Veselimo se vaših prispevkov!

P. S.: We also accept English-language contributions to the magazine. If anyone wishes to write in English, please contact us via our e-mail address so that we can provide you with instructions in English. The e-mail address is revijailuzija@gmail.com.